Seglingsektionen

Seglingsektionen är ansvarig för klubbens freestyleverksamhet.

Image

2013 bildades seglingsektionen som snabbt blivit Mellan-Norrlands största ungdomsklubb för seglare. Klubben har ett 10-tal båtar och en marina på Åre Strand.

Seglingsektionen:
Åse Angland Lindvall (sammankallande)
Jakob Lindvall
Vilma Lindell
Johan Pettersson
Kaj Linde
Tommy Lundgren
Pär Lindell
Eva Lindblom

Genom att klubben äger alla båtar och hela Marinan så baserar sig verksamheten i hög grad på engagerade föräldrar och seglingsintresserade personer som vill vara med och kappsegla eller bara låna båtar och segla själva. Kort sagt, alla som gilla segling och att vi gemensamt kan hålla i olika aktiviteter som gör barn- och ungdomar både seglingskunniga men också vana vid vatten och båtar i kombination med spännande kappseglingar för oss vuxna.
Vi hyr inte ut jollar men är man engagerad och hjälper till samt har bevisad kunskapsnivå får man låna jollar för segling.
Utöver löpande seglingstillfällen, både för barn- och ungdomar och föräldrar (uppskattade kvällskappseglingar) så har vi Åre SLK Seglingsvecka som traditionsenligt är vecka 33 med en förmiddagsgrupp och en eftermiddagsgrupp.
Nybörjarveckans träningsavgift var i år (2022) 1500 kr (ingår i avgiften gör: segelbåtarna, motorbåtar, utbildade ledare, bensin, försäkringar och övriga förbrukningsvaror samt material till båtar). För att segla med oss måste man också vara medlem i Åre SLK.
Klubben äger sex stycken 2-kronor, tre stycken Teror och fyra Laser jollar. Det här betyder att vi kan erbjuda segling utan att man behöver ha en egen båt! Våtdräkt och flytväst är såklart ett krav liksom att man kan simma. Klubben äger även två mindre motorbåtar som används som säkerhets- och ledarbåtar. Allt detta ingår i vår verksamhet och i avgiften.
I sommar, 7-9 juli 2023, har Åre SLK Segling fått äran att arrangera Åresjöns första SM i segling! Här kommer vi behöva hjälp bade innan (planering, sponsoring, priser, upplägg med alla hitresta osv) samt under dagarna på land och på sjön.
Vi kommunicerar via vår Facebookgrupp så håll utkik där!

Image

Alpint

Åre Slalomklubbs alpina verksamhet började redan 1935. Idag är klubben en av Sveriges största och framgångsrikaste alpina klubbar med cirka 200 aktiva.

Läs mer här!
Image

Freestyle

1985 gick freestyleklubben Snölyftet in i Åre Slalomklubb. Åre SLK Freestyle är utan tvekan Sveriges ledande freestyleklubb och arrangör av stora tävlingar.

Läs mer här!
Image

Fotboll

Fler än 200 ungdomar är aktiva i olika lag från 6 års ålder och uppåt, klubben har även ett seniorlag i division 5. Vi tränar och spelar matcher på Duveds konstgräsplan samt futsal i Duvedshallen vintertid.

Läs mer här!