Alpina Kommittén

Alpina Kommittén är ansvarig för klubbens alpina och ski crossverksamhet.

Image

Åre Slalomklubb är sedan starten 1935 en av Sveriges ledande alpina klubbar. Klubben har en bred verksamhet som spänner från åkare i landslaget ner till barn i 4-5 årsåldern som tycker att det är roligt att leka i snön. Genom åren har också klubbens åkare skördat stora framgångar i pisterna och Åre SLK är den skidförening i Sverige som vunnit flest SM-guld i seniorsammanhang.

Alpina Kommittén:
Johan Pettersson (sammankallande)
Perra Kallström
Karolina Krejci
Maria Geijer
Sandra de Brito
Charlotte Oldne
Martin Larsson 

Träningsgrupper 2021-2022:
Kompis med laggen (nybörjare, kul på skidor)
Åre SLK Årevägen Yngre (barn födda 2014-2015)
Åre SLK Årevägen Äldre (barn födda 2012-2013)
U12 (barn födda 2010-2011)
U14 (ungdomar födda 2008-2009)
U16 (ungdomar födda 2006-2007)
Åre SLK junior/senior (ungdomar födda 2005 eller tidigare)
Åre SLK Skicross

Gästträning:
Åre SLK är en förening som i första hand vänder sig till barn och ungdomar i Åre kommun. Självklart samarbetar klubben med region 2, andra klubbar och föreningar och har samträningar tillsammans. För att träna med Åre SLK behöver man vara medlem av försäkringsskäl. Ren gästträning finns med andra ord inte. Den deltagande aktive med tillhörande förälder eller ledare ska ha tagit del av Utförsåkningssektionens värdegrund från klubben innan första passet vilken återfinns via klubbens hemsida: http://www.are-slk.se
Förfrågan om deltagande i en träningsgrupp görs via Åre SLKs kansli info@are-slk.se som stämmer av med berörd huvudtränare. Åkare som tävlar för en klubb som har sin hemadress utanför Jämtland/Härjedalen och som vill delta på Åre SLK träningar betalar samma träningsavgift som våra Åre SLK medlemmar oavsett antalet träningar man avser delta på under säsongen. Åkare som tävlar för en klubb som har sin hemadress i Åredalen eller inom Jämtland/Härjedalen och som vill delta på Åre SLK deltar utan träningsavgift. Träningsavgift och medlemsavgift inbetalas innan träning till klubbens bankgiro 359-0528 eller swish till 1236095509.
Föräldrahjälp är varmt välkommet under träningarna.

Image

Freestyle

1985 gick freestyleklubben Snölyftet in i Åre Slalomklubb. Åre SLK Freestyle är utan tvekan Sveriges ledande freestyleklubb och arrangör av stora tävlingar.

Läs mer här!
Image

Fotboll

Fotbollen har gjort comeback i Åre Slalomklubb på allvar genom konstgräsplanen i Duved. Idag är det mer än 200 ungdomar som är aktiva i olika lag från 6 års ålder och uppåt.

Läs mer här!
Image

Segling

2013 bildades seglingssektionen som snabbt blivit Mellan-Norrlands största ungdomsklubb för seglare. Klubben har ett 10-tal båtar och en marina på Åre Strand.

Läs mer här!